Tres Tombs Barcelona

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Sant Antoni

SANT ANTONI ABAD

Hi ha moltes llegendes, a quina més pintoresca  en vers Sant Antoni, i del per que sempre en les imatges hi ha un porquet als seus peus.

Sant Antoni va esser Egipci de naixement. Va néixer l’any 251 a una regió de l’alt Egipte.
Va portar una vida d’eremita a prop del seu poble, i molts d’aquests anys, es diu que trenta, els va passar en completa solitud, nomes trencada per un home que l’hi portava menjar cada sis mesos. Tot i així amb el temps anava a veure a gent quan ell creia que el necessitaven.


La seva fama d’eremita i home de Déu es va fer cada cop més popular i l’hi plovien cada vegada més sol•licituds, per imitar el seu tipus de vida que l’obligaren allà pel l’any 305 a fundar alguns monestirs. La major parts d’aquests, construïts o formats per habitacles independents per crear en els monjos la soledat necessària en la que ell creia. 
Per aquest motiu se’l anomenà com a “Fundador de la vida religiosa” i “Doctor de la Fe”.

Diu una d’aquestes llegendes, referides a la nostra ciutat, que una d’aquestes sol•licituds li vingué del governador romà a Barcelona, que tenint la seva filla malalta o posseïda pels mals esperits va fer enviar a uns emissaris que van anar a  Egipte tot per fer-li saber i demanar dels seus serveis, que ja traspassaven fronteres.

Segueix dient la llegenda que en arribar a Barcelona, desprès d’un viatge que va fer d’alt d’un núvol ( d’aquests núvols llargaruts se’ls diu “Barquetes de sant Antoni) per travessar tota la mediterrània, va guarir a la filla del governador. Just desprès se li va presentar una truja que portava un garrinet a la boca que no podia caminar perquè tenia una pota mal ferida. La mare va deixar el porquet als peus del sant i aquest el va beneir. Al moment quedà guarit i es va posar a córrer com si res. La truja, agraïda al sant, no va deixar-lo mai i va seguir-lo sempre per tot arreu. Altres versions de la mateixa llegenda diu que va ser el porquet el qui el seguir fins a la seva mort.

Es per això que s’invoca a Sant Antoni com a patró dels animals domèstics, i especialment els de peu rodó, els de tir de cavalls i ases per antonomàsia, d’aquí el sobre nom de “Sant Antoni dels Ases”, pot ser per diferenciar-lo de Sant Antoni de Padua.

Sant Antoni va morir el 17 de gener de l’any 365 quan tenia 105 anys.

Per aprofundir més en la seva vida podeu llegir la seva biografia més fidel escrita per Sant Anastasi de Alejandria, el se millor biògraf.

 


Cavalcada 2017

Edició 192

21 de Gener

3 Tombs en imatges

tres tombs barcelona 18.jpg

Medalla d' Honor Ciutat de Barcelona

Federats


Col·laboradors


 


 


 

Articles relacionats